להיות נחושים

להיות נחושים

מסתבר שכדי לשמר ולקדם את הדברים שחשובים לנו יש דברים שאנו צריכים לעשות. אם זו הזוגיות שלנו שבה מתעוררים מדי פעם פערים שחשוב שנפתור, אם זה הילדים שלנו שמדי פעם זקוקים שנעזור להם ונפנה עבורם מקום בעולם ואם זו ההגשמה שלנו שפוגשת את העולם וזקוקה לנו שנהיה שם ונילחם עבורה.

בכל המקרים שמשהו חשוב לנו פוגש בעולם מעצור או חסימה, אנו נדרשים לשנס מותניים ולפעול למען שינוי של אותו הדבר שעוצר את החיים שלנו.

דוגמא, כשאנו פוגשים פער מול בן הזוג שלנו אנו כואבים, נבהלים, מתוסכלים, כועסים ועוד רגשות מסוגים שונים. אם חשוב לנו לשמור על הזוגיות שלנו, אנו צריכים לסמן את המטרה ולגייס את הכוחות הפנימיים שיעזרו לנו לפתור את הפער בינינו יחד עם כל הרגשות הקשים שאנו חווים. אחד הכוחות הללו הוא הנחישות. את הנחישות אני פוגשת לאחרונה כי פגשתי אתגר בדרך לשליחות שלי.

בתקופה האחרונה אני רוצה להביא את הספר שלי לעולם. בשלב הזה המשמעות היא לתרגם את האתר שלי לאנגלית ואחר-כך את הספר. בעברי הייתי לקויית למידה באנגלית ועם כל השנים שעבדתי בהיי-טק עדיין האנגלית שלי איננה איכותית ומוגבלת לתחומי ההיי-טק. מכיוון ששנים התמודדתי עם האנגלית ועדיין היא נשארה בינונית, נשארה לי איתה חוויה קשה, שכל מאמץ שאעשה לא יעזור.

לפני מספר שנים עברתי תהליך שינוי מיוחד של מנגנון האנגלית שבמוח שלי ועם זאת חוויית חוסר האונים עם האנגלית עדיין נשתמרה בתוכי כטראומה – אני ואנגלית לא הולכים יחד. ועכשיו השליחות שלי עם הספר מבקשת ממני לשנס מותניים ולקדם את האנגלית שלי, גם באיכות שלה וגם להרחיב אותה לתחומים שבהם אני פועלת היום, תחומי הנפש והריפוי, חלקי הנפש והתת מודע.

התחלתי ללמוד אנגלית עם מורה, בהתחלה המוח שלי ממש רב איתי “תעזבי אותי בשקט” הוא אמר, “מה את רוצה ממני”, אפילו סבלתי מכאבי ראש. אבל השליחות שלי זקוקה שאשפר את האנגלית שלי ואיני יכולה לעצור, המחיר יקר מדי.

שינסתי מותני וגייסתי את האהבה, החמלה והנחישות. שילוב מהמם של יכולות שמאפשרים לי להמשיך להתקדם ובכל זאת להיות איתי ולפעול בעדינות. לשמור עלי ועל הכוחות שלי ועם זאת להמשיך ולהתקדם אל המטרות שלי.

לאחר זמן נוסף וכדי לקדם עוד יותר את האנגלית שלי, התחלתי לעשות מפגשי ריפוי באנגלית, בהתחלה זה היה קשה, אבל כשראיתי את התוצאות של מדיטציית גברי-נשי שעשיתי באנגלית, הבנתי שאת זה לא עוצרים והנחישות שלי אפילו גדלה.

אני לומדת אנגלית באהבה, מכינה המון שיעורים ומתרגלת, מקיימת אימונים באנגלית, עוברת על התרגום של האתר לאנגלית, וכמו טיפוס נחוש על הר, אני מתקדמת, לאט לאט, לעבר יעד שחלקו זה תרגום הספר לאנגלית וחלקו זה שלא ציפיתי ומופיע מול עיני, זו היכולת לאמן באנגלית בעזרת הזום בקהל אנשים גדול יותר כי העולם נפתח לפני.

כשהמורה שלי אמרה לי שאני חרוצה אמרתי לה שכשרואים את התוצאות של האימון באנגלית, לא החריצות היא שמניע אותי קדימה, אלא הנחישות, האהבה והחמלה. אפילו הצלחתי להתחיל לשחק עם האנגלית וכשאני בונה משפטים אני מרגישה שזה קצת כמו משחק.

בכל אחד מאיתנו ישנם כוחות רבים ביניהם שלושת הכוחות הללו, הנחישות, האהבה והחמלה וזו הבחירה שלנו לשחרר אותם ולאפשר להם לפעול למען מה שחשוב לנו ולמי שאנחנו אוהבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

בלוג 19 - זוגיות בעת מלחמה

זוגיות בזמן מלחמה

התקופה הזו, שבה אנו מצויים במלחמה, גורמת לאנשים שונים להגיב בצורות שונות.
חלק מהאנשים מגיבים למה שקרה וקורה עכשיו, אצל חלקם נפתחות טראומות מהעבר, ממגורים באזורי טילים, מזיכרונות של חדירות מחבלים לבתים או של השתתפות בקרבות. מנעד התגובות לאירועים גדול: יש אנשים ששומרים על ניתוק ויש שמקשיבים לחדשות מבוקר עד ליל. כל אדם והאופן שמבנה הנפש שלו מוביל אותו.

להמשך קריאה »
בלוג 18– עמודי התווך של הזוגיות

עמודי התווך של הזוגיות

כדי שהזוגיות תוכל להתקיים ואיתה גם האהבה אנו מחויבים להתפתחות אישית כל הזמן. אם לא נתפתח, הזוגיות תדעך, הלב שלנו ייסגר וגם האהבה תרחק מאיתנו. מצד שני, כאשר אנו מחוברים לאהבה הזוגית, הרבה יותר קל לנו לעשות את ההתפתחות שלנו. ההתרחקות מהאהבה וסגירת הלב יחלישו גם את היכולת שלנו להתפתח. בעיניי, הקשר ההדדי הזה דומה לאחיזת ידיים של בני זוג שמבטאת ומשמרת את החיבור ואת האהבה.

להמשך קריאה »

זרימת האהבה בזוגיות

כמה חשובה לנו האהבה?
האהבה היא חלק מהצרכים הבסיסיים שלנו, שהינם חיוניים לקיום שלנו, ממש כמו מזון ואוויר. לאהוב וגם להיות אהובים אלה הם צרכים שבלעדיהם חיינו חסרי טעם, וחיים חסרי טעם מחלישים אותנו. טבעם של צרכים בסיסיים הוא שהיעדר של כל אחד מהם מייצר חולשה, אבל היעדרות של אהבה מחיינו מייצרת גם חולשה וגם תחושת ריקנות ששולחת אותנו שוב ושוב לחפש אהבה וזוגיות.

להמשך קריאה »

החופש להיות בהשראת מרוקו

נסעתי לאחרונה למרוקו וחזרתי אחרת. לא ציפיתי שכזו תהיה השפעתם של השבועיים האלה עליי. האם היו אלה מרחבי הטבע על שלל תצורותיו, הארכיטקטורה הייחודית והאמנות האינסופית או המפגש עם האמזיר, שהוא רוב אוכלוסיית מרוקו. הרומאים קראו להם בֶּרבֶּרים מלשון בַּרבָּרים (כך הם כינו את יריביהם), אבל מתברר שהברברים היו דווקא הרומאים.

להמשך קריאה »

האם ברצונך להתנתק מהחשבון?

דילוג לתוכן