כיצד מייצרים שינוי בזוגיות בעזרת אימון בזוגיות הרמונית

שיתוף המאמר

הקדמה

מדי פעם מתקשרים אליי אנשים ושואלים, במה שונה האימון בזוגיות הרמונית מאימון בשיטות אחרות? זוהי שאלה חשובה, והתשובה עליה יכולה לעזור לאנשים להבין מתי מתאים להם להשתמש בשיטה כדי להגיע לזוגיות בריאה, לפתור בעיות בזוגיות או למצוא זוגיות חדשה.

עבודה בנושא זוגיות

בעיני ומניסיוני, נושא הזוגיות מקפל בתוכו חלקים רבים מחיינו ופותח הזדמנות לפגוש חלקים נסתרים נוספים שלנו, כמו דלת נסתרת שרק מי שיודע עליה יכול לעבור דרכה למחוזות חדשים. כמובן שזו לא הדרך היחידה להגיע לכל מכלול הנושאים, אך זו דרך נוחה ויחסית זמינה.

בנוסף בזכות חשיבות נושא הזוגיות עבור הרבה אנשים, והתחושות הקשות אותם חווים אנשים כשמדובר בבעיות סביב נושא הזוגיות, זוהי בעצם ההזדמנות לקדם דברים רבים נוספים, כמו גל שבא ולוקח אותנו מעצם כוחו ועוצמתו, בעיקר אותם דברים שבפני עצמם לא היו מגיעים לטיפול, ולא מפני שאינם חשובים אלא בעיקר מפני שקשה להבין את חשיבותם ואת מכלול ההשפעות שלהם על חיינו. לדוגמה, לא פעם הגיעו אלי אנשים עם מצבי חרדה: חרדה היא מצב שמאוד מכביד על החיים, והסיבה לטפל בחרדה הייתה דווקא השפעתה על הזוגיות. דוגמא נוספת היא חוסר היכולת לתקשר עם בן הזוג, דבר שמהר מאוד ניתן לזהות דרכו קושי הרבה יותר רחב ונושא כאוב בתחום התקשורת הבין-אישית והתקשורת של האדם עם עצמו.

השיטה זוגיות הרמונית והקולות הפנימיים

השיטה זוגיות הרמונית מבוססת על עבודה עם הקולות הפנימיים שבנו, אותם קולות שמתפקידם להנחות אותנו בחיים. כחלק מתרבותנו למדנו להתעלם מהם, דבר שפירושו להתעלם ממורי הדרך שלנו. כתוצאה מכך חיינו נסחפים פעמים רבות למקומות שאינם טובים עבורנו. השיטה זוגיות הרמונית עוזרת לנו להיעזר בקולות של הזוגיות כדי להתחבר חזרה לקולות הפנימיים שלנו, ולחזור לדרך שלנו לפני שתוצאות ההתעלמות יופיעו בחיינו. לדוגמה, כשבן זוג אומר לנו שלא נעים איתנו, משמעו שלא נעים לנו בתוכנו, ולא נעים לחלקים הפנימיים שלנו ביניהם; אז אנחנו מוציאים את זה החוצה והוא מרגיש בכך. בן זוגנו מזהה את זה בחוץ מבלי דעת מה קורה לנו בפנים. אפשר לקחת את האמירה הזו ולכעוס ואפשר לקחת אותה ולבחון את מקורותיה הפנימיים: מה לא נעים בתוכנו, מה בתוכנו מייצר את זה לחלקים הפנימיים שלנו. דוגמא נוספת: כשבת הזוג שלנו אומרת לנו שקשה להגיע אלינו, המשמעות הפנימית היא שחלקים בתוכנו מרגישים נתק ואי יכולת להגיע לדו-שיח פנימי שיוצר נתק גם בחוץ, שאותו מזהה בת הזוג שלנו.

עבודת גברי נשי

החלק הגברי והחלק הנשי נמצאים בכל אחד מאיתנו. חלקים אלו הם קודם כל חלק מאותם קולות פנימיים שדיברנו עליהם ובנוסף לכך הם בסיס לזוגיות הפנימית שלנו ומשפיעים עליה רבות. יש הקבלה בין התפקוד שלהם והתפקוד שלנו בזוגיות. באימון נלמד את מצבם דרך הזוגיות שלנו עם בן זוגנו ונפתור את בעיות הזוגיות דרך היחסים בין הגברי והנשי הפנימיים. העבודה איתם ודרכם מאפשרת לנו לייצר זוגיות טובה גם כשבן הזוג לא רוצה לבוא או כשאינו קיים.

זיהוי הצרכים הפנימיים

הקולות הפנימיים שלנו מורים לנו על הצרכים הבסיסיים שלנו. המשמעות של תרבות ההתעלמות מהקולות הפנימיים היא התעלמות מהצרכים הבסיסיים שלנו. התעלמות זו  מזכירה את הסיפור על העגלון שלימד את סוסו לאכול פחות ופחות עד שמת: גם אנחנו, אם נמשיך לתפקד בלי מילוי הצרכים הבסיסיים לאורך זמן, נמצא אותנו במצב דומה, פיזי או נפשי. באימון בזוגיות הרמונית נלמד לזהות את הצרכים הבסיסיים שלנו כדי לתת לעצמנו את הבסיס לחיים.
צרכים בסיסיים הם בדרך כלל פשוטים ואפשר לספק אותם עבור עצמנו. צרכים אחרים הם יותר מורכבים  וסיפוק אותם צרכים הוא מסובך יותר ולפעמים בלתי אפשרי.

תקשורת הרמונית והתמודדות עם פערים בין בני הזוג

תקשורת הרמונית היא תקשורת שמאפשרת מציאת פתרונות  שיענו על הצרכים הבסיסיים של כל הנוגעים בדבר. אפשרות כזו דורשת בדיקה של הצרכים הבסיסיים של כל המשתתפים ותהליך תקשורת מדויק עם מספר שלבים וכללים. התהליך עצמו מוגדר בתוך השיטה ומתבסס על חלקים נוספים שלה. כאשר מתרגלים את התהליך של התקשורת ההרמונית בין הגברי והנשי הפנימיים משיגים בו זמנית גם זוגיות הרמונית פנימית, שקט שמאפשר לנו לפעול בחוץ ממקום בטוח, וגם את ההתנסות הנדרשת כדי לעשות זאת עם אנשים אחרים, מחוץ לעצמנו.

יתרונות נוספים

כפי שהזכרנו בהתחלת המאמר, ניתן להגיע דרך העבודה על הזוגיות לנושאים נוספים כגון קורבנות, שחרור שליטה, שפע, עבודה בצוות, גיבוש המשפחה, ייעוד, הגשמה ועוד. שיטת העבודה היא דרך חשיפת המצב, ניתוח המצב ולימוד כלים פשוטים וטבעיים כך שנוכל להשתמש בהם בעצמנו בהמשך גם לאחר תום תהליך האימון. תהליך האימון מאפשר ללמוד את הכלים ולתרגל את השימוש בהם.

מכיוון שהתהליך הוא פנימי בתוכנו, ניתן לראות שהוא ממשיך לעבוד ולקדם אותנו גם לאחר סיום תקופת האימון. העבודה דרך הקולות הפנימיים והצרכים הבסיסיים מייצרת תהליך במקום שבו מתחילים הדברים לקרות, ולכן התהליך הוא בדרך כלל קצר ודורש מספר מועט של מפגשים. היופי בשיטה היא שאיננו תלויים בהסכמה או הרצון של אחרים. הכול בידנו.

מה קורה בלי השתתפות של בן זוג?

כאשר יש קשיים עם בן זוג והוא אינו רוצה להגיע, נעבוד על הפנימיות שלנו דרך סיפורי הזוגיות של האדם. נשנה בתוך המתאמן את אותם זרעים שמיצרים את הסיטואציה המפריעה או מאפשרים אותה ובכך נעזור לה להפסק. כאשר אין זוגיות ויש רצון, זה סימן שיש שם חסימה שמפריעה לזוגיות לקרות. בתהליך נחפש אותה ונשחרר אותה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים

זרימת האהבה בזוגיות

כולנו זקוקים לאהבה. אהבה היא צורך בסיסי עמוק וחשוב שהרבה מאיכות החיים שלנו תלויה בו. לא במפתיע, כששניים מחליטים להפוך לזוג, הם מבקשים שתשרור אהבה בזוגיות שלהם. בתחילת הזוגיות, דבר זה נראה ברור מאליו, אך למרבה הצער זוגות רבים לא מצליחים לשמר בזוגיות שלהם את האהבה הנכספת לאורך זמן.

להמשך קריאה »

לשנות את הקיבעון – מאמר בגלובס

המאמר “לשנות את הקיבעון” נכתב לבקשת העיתון “גלובס”, והוא מבקש לענות על שאלה שרבים שואלים: “כיצד ייתכן שאחד מבני הזוג משתנה והשינוי לא מופיע בזוגיות?”
במאמר הקוראים פוגשים את הישות הזוגית, שהשפעתה על הנעה של שינוי בזוגיות הינה מרכזית, ובו אני מתווה דרך לעזור לה בכך.

להמשך קריאה »

ניהול הצרכים הבסיסיים שלנו

על פי רוב התרבות שלנו אינה מכבדת ואף אינה מכירה בצרכים הבסיסיים שלנו ובכך היא מאיימת על בריאותנו הפיזית והנפשית. מה הם הצרכים הבסיסיים, במה חשיבותם וכיצד לנהל אותם כך שיוכלו לתמוך בנו? תשובות לשאלות הללו יש במאמר “ניהול הצרכים הבסיסיים שלנו,” שבו אני מחברת בין הצרכים הבסיסיים ובין זוגיות, תקשורת, שמירה על מערך האנרגיה שלנו ועוד.

להמשך קריאה »

חזון הזוגיות בתקופתנו והשיטה “זוגיות הרמונית”

הדורות הקודמים הסתפקו בחיי הישרדות. לרוב ההורים שלנו די היה בגג מעל הראש ואוכל על השולחן; ללדת ילדים ולקוות שיגדלו ויהיו בעלי מקצוע מכניס היה החזון. כיום, לרובנו זה כבר לא מספיק. אנחנו רוצים להיות מי שאנחנו, ליצור דברים חדשים, חברות, שותפות ו…אינטימיות. המטרות של הדור הנוכחי השתנו, אבל הדרך, השיטה, המודל של הזוגיות – לא השתנו…

להמשך קריאה »

האם ברצונך להתנתק מהחשבון?

דילוג לתוכן